PROTEÏNEDIeET

Een laagcalorisch dieet — het proteïnedieet — kan een oplossing bieden indien u sneller resultaat wenst. Zo’n dieet zorgt voor een juist gedoseerde inname van eiwitten, met een laag gehalte aan vetten en koolhydraten.
Er zijn verschillende voordelen:

  • Een duidelijk voedingsplan, zonder ruimte voor uitzonderingen (u mag uitsluitend de vervangmaaltijden en groenten eten)
  • Dankzij de proteïnen is er geen verlies aan spiermassa
  • Doordat u geen koolhydraten eet, is het lichaam verplicht om zijn energie uit de vetreserves te halen
  • Geen hongergevoel
  • U blijft fit

Dit dieet is een kuur van enkele weken of maanden, afhankelijk van het aantal kilo’s dat u wenst te verliezen. Het werkt met een persoonlijk stappenplan in verschillende fasen. Tijdens de strikte fase gebruikt u de vervangmaaltijden, in combinatie met groenten (bereid, in salades, of verse soep). 

Nadien worden de dieetporties afgebouwd. U schakelt geleidelijk over naar normale, gezonde voeding, om tot een evenwichtig, aangenaam en haalbaar voedingspatroon te komen. 
Iedereen volgt dit dieet in eigen tempo. Tijdens de consultatie bepalen we samen wanneer we naar de volgende fase gaan. Per fase krijgt u op de raadpleging een begeleidende fiche mee.

Een koolhydraatarm- en eiwitrijk dieet is een oplossing om op korte termijn op een eenvoudige en veilige manier gewicht te verliezen. Nadien blijft het wel noodzakelijk om een gezonde eet- en levenswijze aan te leren. Dit is een belangrijke meerwaarde die ik als diëtiste kan bieden, waardoor de kans op een succesvol gewichtsbehoud op langere termijn veel groter wordt.

Voor dit dieet werk ik samen met twee firma’s: Prodimed en LignaPharma. Beiden bieden een zeer kwaliteitsvol en uitgebreid gamma aan producten aan. De prijs van één maaltijd is 2,5 à 3€.

U kan de producten bij mij bestellen. Op de eerste raadpleging krijgt u hiervoor de nodige documentatie mee.