WERKWIJZE

Eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie (45 min à 1 uur) neem ik tijd om te luisteren naar uw persoonlijke situatie, naar uw voorkeuren en eetgewoonten. Elke persoon is uniek, en vraagt een gezonde voeding op maat. Samen overlopen we wat er aan uw voeding kan veranderen en verbeteren, en krijgt u een aangepast advies. 

weegschaal2.jpg

Er wordt een impedantiemeting gedaan op de Tanita weegschaal, waarbij de lichaamssamenstelling wordt gemeten: het vetpercentage, viscerale vetwaarde (het vet rondom de organen), spiermassa, botmassa, vochtpercentage, rustmetabolisme, en metabole leeftijd (uw “echte” leeftijd, afhankelijk van de parameters die gemeten worden). Deze meting is nuttig voor mensen die willen afvallen, maar zeker ook voor sporters. Hierdoor kunnen ook de veranderingen in uw lichaamssamenstelling, door gezondere eetgewoonten en sporten, opgevolgd worden.

Bij de eerste consultatie wordt ook de aangepaste documentatie meegegeven: informatie over bereidingswijzen en recepten, en een lijst van voedingsmiddelen die bij voorkeur gebruikt worden. Meestal vraag ik ook om een eetdagboek bij te houden.

Tweede consultatie

529223277.jpg

Wanneer we elkaar terugzien bij de tweede consultatie, na 1 à 2 weken, heb ik voor u, aan de hand van het vorige gesprek, een aangepast dagschema uitgewerkt. Dit dagschema wordt echt op maat gemaakt, rekening houdend met uw voorkeuren, levenswijze en rustmetabolisme — de basis voor een goed resultaat op langere termijn. Indien nodig bespreken we ook het eetdagboek dat u de vorige week bijhield.

Opvolgconsultaties

Nadien zijn er opvolgconsultaties (15 min, om de 2 tot 4 weken, dit mag u zelf bepalen). Deze zijn nuttig om gemotiveerd te blijven en zorgen er vooral voor dat u bewuster omgaat met uw eetgewoonten. Een verandering betekent voor iedereen vallen en opstaan, maar een regelmatige feedback en ondersteuning maakt het makkelijker om ermee door te gaan. Deze consultaties geven ook de mogelijkheid om zowel praktische als persoonlijke moeilijkheden en obstakels te bespreken.

Wanneer uw streefdoel bereikt is, kan het zinvol zijn om een paar keer per jaar op controle te komen, om de nieuwe levensstijl te blijven volhouden, ook na periode van feesten en vakanties. Dit is natuurlijk vrijblijvend.